is there a fix


Home Forums iACCESS FORUM Cable Tech Talk is there a fix

This topic contains 44 replies, has 9 voices, and was last updated by  allans17 8th February 2018 at 9:47 pm. This post has been viewed 1630 times

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 45 total)
  • Author
    Posts
  • #6863
    muppetebony1
    muppetebony1
    Participant
    • Topics Started: 9
    • Replies Posted: 30
    • Total Posts: 39

    hi getting picture but no sound on a few hd channels read on other forums the audio is only showing nar not ac3 does anyone no of a fix hopefully easy to follow aswell lol cheers


      Quote
    #6864
    marty47
    marty47
    Keymaster
    • Topics Started: 28
    • Replies Posted: 895
    • Total Posts: 923

    there is a fix , a workaround , lincsat may post it when he’s on, you’ll need to download echanneliser or dreambox edit to do it tho


      Quote

    #6865
    muppetebony1
    muppetebony1
    Participant
    • Topics Started: 9
    • Replies Posted: 30
    • Total Posts: 39

    thanks Marty will wait for linscat to post hope all is good with yourself mate !


      Quote
    #6866
    marty47
    marty47
    Keymaster
    • Topics Started: 28
    • Replies Posted: 895
    • Total Posts: 923

    I’m good m8, I haven’t got access to windows laptop, dog knocked them off table, getting fixed, using a borrowed chromebook, so can’t go thru what has to be done in order to explain,it here , plus being in Ireland the old UPC infrastructure differs to VM UK as yet we have no such issues as happening there.


      Quote

    #6867
    muppetebony1
    muppetebony1
    Participant
    • Topics Started: 9
    • Replies Posted: 30
    • Total Posts: 39

    glad your good mate bin great to have you over the years for your priceless information and help along with linscat and suits great blokes thanks again !


      Quote
    #6869

    badger
    Participant
    • Topics Started: 34
    • Replies Posted: 125
    • Total Posts: 159

    Great was just going to ask about this..


      Quote
    #6871
    turtle75
    turtle75
    Participant
    • Topics Started: 13
    • Replies Posted: 105
    • Total Posts: 118

    Morning all, been doing a bit of reading on web about the audio problems, I have not done anything to box my yet.
    I was reading this morning that there is a fix for certain boxes but only ones running vix and using oscam?.
    I read that people are just to update abm and this has worked for them and others have had to use a patch fix aslo.
    Do i update abm from the plugin section?. I am running vix,oscam so going to give it a try today to sort box out
    Any info/advice would be great


      Quote
    #6872
    turtle75
    turtle75
    Participant
    • Topics Started: 13
    • Replies Posted: 105
    • Total Posts: 118

    I found this,although i have not done nothing to my box yet.

    You need to use oscam.latest softcam.

    Switch your lines to oscam from mgcamd.
    My receiver didn’t require anything further and the Audio went back to normal and channels cleared properly.

    Some users with different receivers have reported that they needed to run the script or update abm config if on vix image

    The script is added here below

    **credit taken from a member on another forum this is not my work**

    To run the script for vox image do exactly as follows:

    1) Blue button > ViX > Script Runner > Press Exit once. This will create the folder usr/scripts on your receiver.
    2) FTP the the script to usr/scripts.
    3) Open Script runner > Press OK to select the script > Press Green to run the script.
    4) Script will run and restart the GUI.

    There is no need to use both methods 1 will do


      Quote
    • This reply was modified 6 months, 1 week ago by turtle75 turtle75.
    Attachments:
    You must be logged in to view attached files.
    #6875
    turtle75
    turtle75
    Participant
    • Topics Started: 13
    • Replies Posted: 105
    • Total Posts: 118

    Ok, i was going to just update the abm first, i thought this would be the quickest but not not none my box….
    not sure if i am doing it right, i have tried to update abm and selecting update config files, i get message saying
    “incompatible versions:2.6>2.8”
    Will i have to delete this abm and install the lastest from plugin downloads:extensions,autobouquets (1.0+git54)


      Quote
    #6876

    tatoo1
    Participant
    • Topics Started: 0
    • Replies Posted: 1
    • Total Posts: 1

    So I also did a bit of digging around last night and I appeared to have fixed the issue for now. Iā€™m using a solo2 with openvix 5.0.031 which means I have ABM 2.8. I was running mgmd as a soft cam for the suits line.

    First I updated the config files in ABM and rescanned. At this point most if not all of HD channels went black/off! I was thinking FFS!

    After a bit more digging around I installed Oscam and used an online guide to move my line details over. Restarted Oscam and all my HD channels were back with AC3 audio meaning no silence or audio description.

    So the combination of open box, ABM updated config files, rescan and Oscam has fixed my issue. I hope this helps.


      Quote
    #6880
    turtle75
    turtle75
    Participant
    • Topics Started: 13
    • Replies Posted: 105
    • Total Posts: 118

    For me i tried the script runner method and put the patch fix on but it has not work for me, i am unable to update abm as i have said before, mine is 2.6, i dont know where to get 2.8 from i have been looking around but cant find it.
    Also wandering will i have to update my oscam and where will i find the updated version of that as well.
    Any help would be great


      Quote
    #6881
    turtle75
    turtle75
    Participant
    • Topics Started: 13
    • Replies Posted: 105
    • Total Posts: 118

    does any one know whether abm 2.8 compatible with older vix versions, i am using gigablue 800se plus with older vix image


      Quote
    #6884

    digitalman
    Participant
    • Topics Started: 1
    • Replies Posted: 23
    • Total Posts: 24

    Running Zgemma H2H

    Had a few issues trying to update ABM

    Followed ‘guide’ on another forum – which worked.

    Used Grogsbuild image
    flashed
    do normal config changes to tuner etc…
    move gift across
    Go into ABM then delete bouquets
    then update config files
    then run scan
    finally restart OSCAM – done


      Quote
    #6893
    lincsat
    lincsat
    Moderator
    • Topics Started: 35
    • Replies Posted: 703
    • Total Posts: 738

    Firstly, the script posted by turtle is a plugin, so you do NOT run it from the scripts, you install the plugin and run it as a plugin. I helped Ant test the plugin and it works quite well, you do need to disable ABM if using it as ABM will revert back.

    The better option is to use the latest ABM. If you do not have the latest, then when you try to update it, it will give an incompatible version warning. I don’t have an installer for the latest version but do have all the plugin files in a rar archive. You need to extract everything from the attached rar and FTP to the /usr/lib/enigma2/python/Plugins/SystemPlugins/AutoBouquetsMaker/ folder, overwriting originals and then restart the GUI.

    I have also attached my latest UK Cable provider file for ABM that goes in /usr/lib/enigma2/python/Plugins/SystemPlugins/AutoBouquetsMaker/providers/

    The ABM files do not alter every HD channel, just the ones that use a lot of narration or use AC3 only. I’ve minimized the alteration as it’s difficult for boxes to handle the changes, it slows them down and only OScam can decode the channels and then only 1 at a time. It can decode 1 modified and watch 1 unmodified.

    One final fix for the less technical out there – watch the non-HD channels, they are mostly unaffected.

    One final point, always take a full image backup when attempting something like this – if you screw up, it’s easier to restore šŸ™‚


      Quote
    • This reply was modified 6 months ago by lincsat lincsat.
    Attachments:
    You must be logged in to view attached files.

    Trusted supplier of Satellite & Cable TV products
    www.lincsat.co.uk
    [email protected]

    Get a totally free 4G mobile service - http://fpop.co/hzz5
    Get a great Bitcoin wallet - https://www.coinbase.com/join/56f9b17880c2b2016d0002fd

    #6898
    turtle75
    turtle75
    Participant
    • Topics Started: 13
    • Replies Posted: 105
    • Total Posts: 118

    Have you got the latest oscam files, i am trying to update my sister’s zgemma h1, but getting black screen on hd now, i have installed everything but just wandering is the latest oscam installed.?
    Cheers for all your info again.


      Quote
  • Author
    Posts
  • #6863
    muppetebony1
    muppetebony1
    Participant
    • Offline
      • Topics Started: 9
      • Replies Posted: 30
      • Total Posts: 39

    hi getting picture but no sound on a few hd channels read on other forums the audio is only showing nar not ac3 does anyone no of a fix hopefully easy to follow aswell lol cheers


      Quote
    #6864
    marty47
    marty47
    Keymaster
    • Offline
      • Topics Started: 28
      • Replies Posted: 895
      • Total Posts: 923

    there is a fix , a workaround , lincsat may post it when he’s on, you’ll need to download echanneliser or dreambox edit to do it tho


      Quote

    #6865
    muppetebony1
    muppetebony1
    Participant
    • Offline
      • Topics Started: 9
      • Replies Posted: 30
      • Total Posts: 39

    thanks Marty will wait for linscat to post hope all is good with yourself mate !


      Quote
    #6866
    marty47
    marty47
    Keymaster
    • Offline
      • Topics Started: 28
      • Replies Posted: 895
      • Total Posts: 923

    I’m good m8, I haven’t got access to windows laptop, dog knocked them off table, getting fixed, using a borrowed chromebook, so can’t go thru what has to be done in order to explain,it here , plus being in Ireland the old UPC infrastructure differs to VM UK as yet we have no such issues as happening there.


      Quote

    #6867
    muppetebony1
    muppetebony1
    Participant
    • Offline
      • Topics Started: 9
      • Replies Posted: 30
      • Total Posts: 39

    glad your good mate bin great to have you over the years for your priceless information and help along with linscat and suits great blokes thanks again !


      Quote
    #6869

    badger
    Participant
    • Offline
      • Topics Started: 34
      • Replies Posted: 125
      • Total Posts: 159

    Great was just going to ask about this..


      Quote
    #6871
    turtle75
    turtle75
    Participant
    • Offline
      • Topics Started: 13
      • Replies Posted: 105
      • Total Posts: 118

    Morning all, been doing a bit of reading on web about the audio problems, I have not done anything to box my yet.
    I was reading this morning that there is a fix for certain boxes but only ones running vix and using oscam?.
    I read that people are just to update abm and this has worked for them and others have had to use a patch fix aslo.
    Do i update abm from the plugin section?. I am running vix,oscam so going to give it a try today to sort box out
    Any info/advice would be great


      Quote
    #6872
    turtle75
    turtle75
    Participant
    • Offline
      • Topics Started: 13
      • Replies Posted: 105
      • Total Posts: 118

    I found this,although i have not done nothing to my box yet.

    You need to use oscam.latest softcam.

    Switch your lines to oscam from mgcamd.
    My receiver didn’t require anything further and the Audio went back to normal and channels cleared properly.

    Some users with different receivers have reported that they needed to run the script or update abm config if on vix image

    The script is added here below

    **credit taken from a member on another forum this is not my work**

    To run the script for vox image do exactly as follows:

    1) Blue button > ViX > Script Runner > Press Exit once. This will create the folder usr/scripts on your receiver.
    2) FTP the the script to usr/scripts.
    3) Open Script runner > Press OK to select the script > Press Green to run the script.
    4) Script will run and restart the GUI.

    There is no need to use both methods 1 will do


      Quote
    • This reply was modified 6 months, 1 week ago by turtle75 turtle75.
    Attachments:
    You must be logged in to view attached files.
    #6875
    turtle75
    turtle75
    Participant
    • Offline
      • Topics Started: 13
      • Replies Posted: 105
      • Total Posts: 118

    Ok, i was going to just update the abm first, i thought this would be the quickest but not not none my box….
    not sure if i am doing it right, i have tried to update abm and selecting update config files, i get message saying
    “incompatible versions:2.6>2.8”
    Will i have to delete this abm and install the lastest from plugin downloads:extensions,autobouquets (1.0+git54)


      Quote
    #6876

    tatoo1
    Participant
    • Offline
      • Topics Started: 0
      • Replies Posted: 1
      • Total Posts: 1

    So I also did a bit of digging around last night and I appeared to have fixed the issue for now. Iā€™m using a solo2 with openvix 5.0.031 which means I have ABM 2.8. I was running mgmd as a soft cam for the suits line.

    First I updated the config files in ABM and rescanned. At this point most if not all of HD channels went black/off! I was thinking FFS!

    After a bit more digging around I installed Oscam and used an online guide to move my line details over. Restarted Oscam and all my HD channels were back with AC3 audio meaning no silence or audio description.

    So the combination of open box, ABM updated config files, rescan and Oscam has fixed my issue. I hope this helps.


      Quote
    #6880
    turtle75
    turtle75
    Participant
    • Offline
      • Topics Started: 13
      • Replies Posted: 105
      • Total Posts: 118

    For me i tried the script runner method and put the patch fix on but it has not work for me, i am unable to update abm as i have said before, mine is 2.6, i dont know where to get 2.8 from i have been looking around but cant find it.
    Also wandering will i have to update my oscam and where will i find the updated version of that as well.
    Any help would be great


      Quote
    #6881
    turtle75
    turtle75
    Participant
    • Offline
      • Topics Started: 13
      • Replies Posted: 105
      • Total Posts: 118

    does any one know whether abm 2.8 compatible with older vix versions, i am using gigablue 800se plus with older vix image


      Quote
    #6884

    digitalman
    Participant
    • Offline
      • Topics Started: 1
      • Replies Posted: 23
      • Total Posts: 24

    Running Zgemma H2H

    Had a few issues trying to update ABM

    Followed ‘guide’ on another forum – which worked.

    Used Grogsbuild image
    flashed
    do normal config changes to tuner etc…
    move gift across
    Go into ABM then delete bouquets
    then update config files
    then run scan
    finally restart OSCAM – done


      Quote
    #6893
    lincsat
    lincsat
    Moderator
    • Offline
      • Topics Started: 35
      • Replies Posted: 703
      • Total Posts: 738

    Firstly, the script posted by turtle is a plugin, so you do NOT run it from the scripts, you install the plugin and run it as a plugin. I helped Ant test the plugin and it works quite well, you do need to disable ABM if using it as ABM will revert back.

    The better option is to use the latest ABM. If you do not have the latest, then when you try to update it, it will give an incompatible version warning. I don’t have an installer for the latest version but do have all the plugin files in a rar archive. You need to extract everything from the attached rar and FTP to the /usr/lib/enigma2/python/Plugins/SystemPlugins/AutoBouquetsMaker/ folder, overwriting originals and then restart the GUI.

    I have also attached my latest UK Cable provider file for ABM that goes in /usr/lib/enigma2/python/Plugins/SystemPlugins/AutoBouquetsMaker/providers/

    The ABM files do not alter every HD channel, just the ones that use a lot of narration or use AC3 only. I’ve minimized the alteration as it’s difficult for boxes to handle the changes, it slows them down and only OScam can decode the channels and then only 1 at a time. It can decode 1 modified and watch 1 unmodified.

    One final fix for the less technical out there – watch the non-HD channels, they are mostly unaffected.

    One final point, always take a full image backup when attempting something like this – if you screw up, it’s easier to restore šŸ™‚


      Quote
    • This reply was modified 6 months ago by lincsat lincsat.
    Attachments:
    You must be logged in to view attached files.

    Trusted supplier of Satellite & Cable TV products
    www.lincsat.co.uk
    [email protected]

    Get a totally free 4G mobile service - http://fpop.co/hzz5
    Get a great Bitcoin wallet - https://www.coinbase.com/join/56f9b17880c2b2016d0002fd

    #6898
    turtle75
    turtle75
    Participant
    • Offline
      • Topics Started: 13
      • Replies Posted: 105
      • Total Posts: 118

    Have you got the latest oscam files, i am trying to update my sister’s zgemma h1, but getting black screen on hd now, i have installed everything but just wandering is the latest oscam installed.?
    Cheers for all your info again.


      Quote
Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 45 total)

You must be logged in to reply to this topic.