is there a fix


Home Forums iACCESS FORUM Cable Tech Talk is there a fix

This topic contains 44 replies, has 9 voices, and was last updated by  allans17 8th February 2018 at 9:47 pm. This post has been viewed 1699 times

Viewing 15 posts - 31 through 45 (of 45 total)
  • Author
    Posts
  • #6958
    dtcyoung
    dtcyoung
    Participant
    • Topics Started: 2
    • Replies Posted: 30
    • Total Posts: 32

    Marty, I have downloaded DCC and followed the tuts is this the correct unzipped IPK file libvbsi++1_0.3-r0_mips32el opens with notepad. Tellnet does not recognize it. Thanks for your help. I hope everyone has a great Christmas & new year.


      Quote
    #6959
    marty47
    marty47
    Keymaster
    • Topics Started: 29
    • Replies Posted: 897
    • Total Posts: 926

    Hi m8,what you need to do,the download is zipped, unzip using 7zip or the like, there you have an ipk file & a patch file,take the ipk file & using DCC ftp it to var>tmp in your box files. Now copy the relevant command, lincsat posted, for older images it’s the 2nd one, now click on telnet tab, paste in command, hit enter restart gui. that should be it then, no need for notepad, you’re installing an ipk file via telnet, rather than using the image installer as you would installing a cam for example


      Quote

    #7003

    allans17
    Participant
    • Topics Started: 4
    • Replies Posted: 32
    • Total Posts: 36

    hi m8t trying to resolve narrator issues ?????? I have a new computer ( windows 10 ) not sure if this is the issue …. I am trying to connect to my zgemma h3.2tc with a newely downloaded version of dcc … I have used this program before and has always been ok .. but now when I try to connect I get this message ………Telnet Connected
    FTP Connected
    Enigma2 not detected (Functionality limited)
    copy and pasted that from dcc .. any ideas whats wrong ??


      Quote
    #7004
    lincsat
    lincsat
    Moderator
    • Topics Started: 37
    • Replies Posted: 703
    • Total Posts: 740

    I’m not familiar with DCC but it sounds like you have the wrong destination set.

    I use Windows built-in Telnet (you may need to activate it, ask Google) and a separate FTP client, FlashFXP


      Quote

    Trusted supplier of Satellite & Cable TV products
    www.lincsat.co.uk
    [email protected]

    Get a totally free 4G mobile service - http://fpop.co/hzz5
    Get a great Bitcoin wallet - https://www.coinbase.com/join/56f9b17880c2b2016d0002fd

    #7005
    marty47
    marty47
    Keymaster
    • Topics Started: 29
    • Replies Posted: 897
    • Total Posts: 926

    could also be Dcc looking for a password, it doesn’t agree with some images, you could reset password. easier to do as lincsat suggested,other ftp alternatives filezilla, (which I hate) vucc, vu control centre, lots of tools merged into one pack, or an older version of dcc, they seem to be less picky


      Quote

    #7007
    muppetebony1
    muppetebony1
    Participant
    • Topics Started: 9
    • Replies Posted: 30
    • Total Posts: 39

    hi marty i have a apple mac and the ftp client i use is filezilla what other ftp would you recommend as am trying to copy the oscam file without any luck thanks mate


      Quote
    #7008

    allans17
    Participant
    • Topics Started: 4
    • Replies Posted: 32
    • Total Posts: 36

    thanks guys…. will try an older dcc as I have been using it for a few years now and have a good idea how it works thanks again


      Quote
    #7009
    marty47
    marty47
    Keymaster
    • Topics Started: 29
    • Replies Posted: 897
    • Total Posts: 926

    hi marty i have a apple mac and the ftp client i use is filezilla what other ftp would you recommend as am trying to copy the oscam file without any luck thanks mate


    Quote

    Hi Tony,I’ve never used mac, so not sure, I think I saw a mac ftp years back, but couldn’t say how it would work m8, what image are you using?if it’s oscam some have in feeds, but you’ll still need to ftp the configs,if i can find that mac ftp client I’ll attach it here m8


      Quote

    #7010
    muppetebony1
    muppetebony1
    Participant
    • Topics Started: 9
    • Replies Posted: 30
    • Total Posts: 39

    am using openatv version 6 mate when i was using windows it was easy just had to copy and paste the oscam to the desktop linscat sent me the latest image but whatever ive tried doesn’t work with the mac so frustrating mate thanks for your help over the years marty top bloke


      Quote
    #7011
    marty47
    marty47
    Keymaster
    • Topics Started: 29
    • Replies Posted: 897
    • Total Posts: 926

    Tony can you not just download it from openatv feeds I think they come with configs & add line using openwebif
    I think the port openatv use is 83 would be :83 at end of box ip
    so u would use your box ip ie 192.111.0.99:83 then add your line per lincsats openweif tut


      Quote

    #7030
    muppetebony1
    muppetebony1
    Participant
    • Topics Started: 9
    • Replies Posted: 30
    • Total Posts: 39

    will have a read about all this marty thanks again for all your help mate !


      Quote
    #7031
    marty47
    marty47
    Keymaster
    • Topics Started: 29
    • Replies Posted: 897
    • Total Posts: 926

    you’re welcome Tony, as far as I’m aware,the patches & the updated images that addressed the NAR/ no AC3 sound, you can use any cam, not just oscam, it only affected 4 channels here in Ireland & I always use oscam,but mgcamd should be fine for you if you decide against oscam


      Quote

    #7069

    allans17
    Participant
    • Topics Started: 4
    • Replies Posted: 32
    • Total Posts: 36

    hi guys managed to resolve the issue with dcc not connecting to my zgemma I had to reset the network on the box itself ….I have downloaded the files and ftp it to my box when I go into box menu for ipk files I can see it on tv screen when I tick the box then press green it returns message ( downloaded/upgraded 0 installed 0 ) what am I doing wrong ???


      Quote
    #7070
    lincsat
    lincsat
    Moderator
    • Topics Started: 37
    • Replies Posted: 703
    • Total Posts: 740

    The lib file to resolve the bad AC3 descriptor sent by VM needs to be installed by Telnet command


      Quote

    Trusted supplier of Satellite & Cable TV products
    www.lincsat.co.uk
    [email protected]

    Get a totally free 4G mobile service - http://fpop.co/hzz5
    Get a great Bitcoin wallet - https://www.coinbase.com/join/56f9b17880c2b2016d0002fd

    #7072

    allans17
    Participant
    • Topics Started: 4
    • Replies Posted: 32
    • Total Posts: 36

    sorted guys thankyou for all your help


      Quote
  • Author
    Posts
  • #6958
    dtcyoung
    dtcyoung
    Participant
    • Offline
      • Topics Started: 2
      • Replies Posted: 30
      • Total Posts: 32

    Marty, I have downloaded DCC and followed the tuts is this the correct unzipped IPK file libvbsi++1_0.3-r0_mips32el opens with notepad. Tellnet does not recognize it. Thanks for your help. I hope everyone has a great Christmas & new year.


      Quote
    #6959
    marty47
    marty47
    Keymaster
    • Offline
      • Topics Started: 29
      • Replies Posted: 897
      • Total Posts: 926

    Hi m8,what you need to do,the download is zipped, unzip using 7zip or the like, there you have an ipk file & a patch file,take the ipk file & using DCC ftp it to var>tmp in your box files. Now copy the relevant command, lincsat posted, for older images it’s the 2nd one, now click on telnet tab, paste in command, hit enter restart gui. that should be it then, no need for notepad, you’re installing an ipk file via telnet, rather than using the image installer as you would installing a cam for example


      Quote

    #7003

    allans17
    Participant
    • Offline
      • Topics Started: 4
      • Replies Posted: 32
      • Total Posts: 36

    hi m8t trying to resolve narrator issues ?????? I have a new computer ( windows 10 ) not sure if this is the issue …. I am trying to connect to my zgemma h3.2tc with a newely downloaded version of dcc … I have used this program before and has always been ok .. but now when I try to connect I get this message ………Telnet Connected
    FTP Connected
    Enigma2 not detected (Functionality limited)
    copy and pasted that from dcc .. any ideas whats wrong ??


      Quote
    #7004
    lincsat
    lincsat
    Moderator
    • Offline
      • Topics Started: 37
      • Replies Posted: 703
      • Total Posts: 740

    I’m not familiar with DCC but it sounds like you have the wrong destination set.

    I use Windows built-in Telnet (you may need to activate it, ask Google) and a separate FTP client, FlashFXP


      Quote

    Trusted supplier of Satellite & Cable TV products
    www.lincsat.co.uk
    [email protected]

    Get a totally free 4G mobile service - http://fpop.co/hzz5
    Get a great Bitcoin wallet - https://www.coinbase.com/join/56f9b17880c2b2016d0002fd

    #7005
    marty47
    marty47
    Keymaster
    • Offline
      • Topics Started: 29
      • Replies Posted: 897
      • Total Posts: 926

    could also be Dcc looking for a password, it doesn’t agree with some images, you could reset password. easier to do as lincsat suggested,other ftp alternatives filezilla, (which I hate) vucc, vu control centre, lots of tools merged into one pack, or an older version of dcc, they seem to be less picky


      Quote

    #7007
    muppetebony1
    muppetebony1
    Participant
    • Offline
      • Topics Started: 9
      • Replies Posted: 30
      • Total Posts: 39

    hi marty i have a apple mac and the ftp client i use is filezilla what other ftp would you recommend as am trying to copy the oscam file without any luck thanks mate


      Quote
    #7008

    allans17
    Participant
    • Offline
      • Topics Started: 4
      • Replies Posted: 32
      • Total Posts: 36

    thanks guys…. will try an older dcc as I have been using it for a few years now and have a good idea how it works thanks again


      Quote
    #7009
    marty47
    marty47
    Keymaster
    • Offline
      • Topics Started: 29
      • Replies Posted: 897
      • Total Posts: 926

    hi marty i have a apple mac and the ftp client i use is filezilla what other ftp would you recommend as am trying to copy the oscam file without any luck thanks mate


    Quote

    Hi Tony,I’ve never used mac, so not sure, I think I saw a mac ftp years back, but couldn’t say how it would work m8, what image are you using?if it’s oscam some have in feeds, but you’ll still need to ftp the configs,if i can find that mac ftp client I’ll attach it here m8


      Quote

    #7010
    muppetebony1
    muppetebony1
    Participant
    • Offline
      • Topics Started: 9
      • Replies Posted: 30
      • Total Posts: 39

    am using openatv version 6 mate when i was using windows it was easy just had to copy and paste the oscam to the desktop linscat sent me the latest image but whatever ive tried doesn’t work with the mac so frustrating mate thanks for your help over the years marty top bloke


      Quote
    #7011
    marty47
    marty47
    Keymaster
    • Offline
      • Topics Started: 29
      • Replies Posted: 897
      • Total Posts: 926

    Tony can you not just download it from openatv feeds I think they come with configs & add line using openwebif
    I think the port openatv use is 83 would be :83 at end of box ip
    so u would use your box ip ie 192.111.0.99:83 then add your line per lincsats openweif tut


      Quote

    #7030
    muppetebony1
    muppetebony1
    Participant
    • Offline
      • Topics Started: 9
      • Replies Posted: 30
      • Total Posts: 39

    will have a read about all this marty thanks again for all your help mate !


      Quote
    #7031
    marty47
    marty47
    Keymaster
    • Offline
      • Topics Started: 29
      • Replies Posted: 897
      • Total Posts: 926

    you’re welcome Tony, as far as I’m aware,the patches & the updated images that addressed the NAR/ no AC3 sound, you can use any cam, not just oscam, it only affected 4 channels here in Ireland & I always use oscam,but mgcamd should be fine for you if you decide against oscam


      Quote

    #7069

    allans17
    Participant
    • Offline
      • Topics Started: 4
      • Replies Posted: 32
      • Total Posts: 36

    hi guys managed to resolve the issue with dcc not connecting to my zgemma I had to reset the network on the box itself ….I have downloaded the files and ftp it to my box when I go into box menu for ipk files I can see it on tv screen when I tick the box then press green it returns message ( downloaded/upgraded 0 installed 0 ) what am I doing wrong ???


      Quote
    #7070
    lincsat
    lincsat
    Moderator
    • Offline
      • Topics Started: 37
      • Replies Posted: 703
      • Total Posts: 740

    The lib file to resolve the bad AC3 descriptor sent by VM needs to be installed by Telnet command


      Quote

    Trusted supplier of Satellite & Cable TV products
    www.lincsat.co.uk
    [email protected]

    Get a totally free 4G mobile service - http://fpop.co/hzz5
    Get a great Bitcoin wallet - https://www.coinbase.com/join/56f9b17880c2b2016d0002fd

    #7072

    allans17
    Participant
    • Offline
      • Topics Started: 4
      • Replies Posted: 32
      • Total Posts: 36

    sorted guys thankyou for all your help


      Quote
Viewing 15 posts - 31 through 45 (of 45 total)

You must be logged in to reply to this topic.